ناوگان هوایی عربستان سعودی: رقابت هوانوردی در خاورمیانه

توسعه ناوگان هوایی عربستان سعودی و رقابت با کشورهای همسایه

عربستان سعودی به دنبال توسعه یکپارچه ناوگان هوایی خود است و هدفش از سفر به قطب هوانوردی منطقه، یعنی امارات، ترکیه و قطر، جدیداً جلب توجه جهانی شده است. عربستان سعودی برای رسیدن به این هدف، ده‌ها فروند هواپیمای مسافری نسل جدید را به خدمت مردم قرار داده و قرار است با این توانایی‌های هوانوردی، در جهت تبدیل شدن به یک قطب هوانوردی در منطقه، قدم‌های مهمی بردارد.

توسعه سیستم فرودگاهی و تجهیز ناوگان هوایی

با توجه به اعلام مشروعیت هوایی عربستان سعودی، سیستم فرودگاهی در شهرهای ریاض، جده و دمام نیز به شدت توسعه یافته است. عربستان سعودی برای جلب سرمایه‌گذاری‌های نفتی خود از این امکانات بهره می‌برد تا در کمترین زمان ممکن به رقابت با کشورهایی چون امارات، قطر و ترکیه در حوزه هوانوردی بپردازد.

آشنایی با شرکت‌های هواپیمایی عربستان سعودی

هواپیمایی سعودی (الخطوط الجویة العربیة السعودیة)

شرکت هواپیمایی سعودی به عنوان مشهورترین شرکت هواپیمایی عربستان شناخته می‌شود و به مدت چند دهه عملیات جابجایی حجاج بیت الله الحرام را انجام می‌دهد. این شرکت هواپیمایی، که در سال 1945 تأسیس شد، نخستین فرودگاه بین‌المللی عربستان را در شهر جده نیز ایجاد کرد. در حال حاضر، هواپیمایی سعودی بیش از 80 مقصد بین‌المللی را از اروپا و آفریقا تا شرق آسیا و آمریکای شمالی پوشش می‌دهد.

هواپیمایی ریاض ایر (طیران الریاض)

شرکت هواپیمایی ریاض ایر به تازگی توسط ولیعهد آل سعود، محمد بن سلمان، تأسیس شده و نقشه‌های جذابی برای تبدیل شدن به یک هاب پروازی منطقه‌ای دارد. با توسعه ناوگان هواپیمایی خود، ریاض ایر قصد دارد تا فرودگاه بین‌المللی ریاض را به یک مرکز جابجایی مسافر بین اروپا، آسیا و آفریقا تبدیل کند.

فلای ناس (طیران ناس)

هواپیمایی فلای ناس در سال 2007 به عنوان نخستین ایرلاین ارزان قیمت عربستان سعودی فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت هواپیمایی شبکه پروازی گسترده‌ای دارد و به مقاصدی از جمله باکو، منامه، قاهره، مارسی، حیدرآباد، آلماتی، کراچی، تاشکند و اسلام‌آباد پرواز می‌رساند.

هواپیمایی ادیل (طیران اُدیل)

شرکت هواپیمایی ادیل در سال 2017 توسط عربستان سعودی تأسیس شد. این ایرلاین به شهرهایی چون باکو، قاهره، کلکته، بغداد، استانبول و خارطوم پرواز دارد و در توسعه صنعت هوانوردی عربستان نقش مهمی ایفا می‌کند.

سعودیا کارگو (الخطوط السعودیه لشحن)

این شرکت، تنها اپراتور پروازهای باری در عربستان سعودی است. با پروازهای باری به اقصی نقاط جهان از نیویورک و هوستون آمریکا گرفته تا فرانکفورت، دبی، شانگهای و ژوهانسبورگ، سعودیا کارگو نقش مهمی در جابجایی بار جهانی دارد.

آلفا استار (اُلفا استار)

آلفا استار یک شرکت هواپیمایی خصوصی است که در سال 2010 در فرودگاه ملک خالد ریاض آغاز به کار کرد. این ایرلاین با داشتن 9 فروند هواپیمای اختصاصی به پروازهای برنامه‌ای و چارتر در داخل و خارج عربستان می‌پردازد.

اسکای پرایم (سکای برایم لخدمات الجویه)

شرکت هواپیمایی خصوصی اسکای پرایم در سال 2016 در پایتخت عربستان آغاز به کار کرد. این ایرلاین با بهره‌گیری از 14 فروند جت خصوصی به اقصی نقاط جهان پروازهای برنامه‌ای برقرار می‌کند.

جمع‌بندی

عربستان سعودی با توسعه ناوگان هوایی و به‌دست آوردن ایرلاین‌های معتبر، به دنبال جلب توجه جهانی در صنعت هوانوردی است. این کشور به توسعه فرودگاه‌ها و افزایش تعداد هواپیماهای مسافری و باری به جهت رقابت با کشورهای خاورمیانه پرداخته و آینده‌ای روشن در این حوزه را پیش‌بینی می‌کند.

با تشکر ، حمل و نقل بین المللی آریا کارگو

Post Comment