صندوق بازنشستگی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) از صدور احکام جدید متناسب‌سازی حقوق برای ۱۳۰۰۰ نفر از بازنشستگان خود خبر داد. این اقدام پس از سال‌ها ابهام و پیگیری، با تثبیت جایگاه حقوقی صندوق و تعیین هیئت امنای آن به ثمر رسید. رامین شمسایی‌نیا، مدیرعامل صندوق هما، این خبر را اعلام کرد و به تشریح جزئیات فرآیند انجام شده پرداخت.

چالش‌های انتقال و تثبیت صندوق هما

شمسایی‌نیا با اشاره به ماهیت صندوق هما به عنوان یک صندوق بیمه اجتماعی با هدف اندوخته‌گذاری بلندمدت و پرداخت حقوق بازنشستگی، به فراز و نشیب‌های قانونی این صندوق اشاره کرد. بر اساس بند (ح) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کشور، این صندوق از شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و وزارت راه و شهرسازی به صندوق بازنشستگی کشوری زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل شد. اما به گفته مدیرعامل، شیوه اجرای این بند قانونی و تفسیرهای متفاوت از آن، باعث شد که تثبیت وضعیت جدید صندوق قریب به سه سال به طول انجامد.

وی افزود: «سرانجام با پیگیری‌های مداوم و تدبیر مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری و نظر مساعد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هیئت مدیره صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان هیئت امنای صندوق هما تعیین شد و وضعیت این صندوق با حفظ هویت مستقل حقوقی خود، ذیل صندوق بازنشستگی کشوری به تثبیت رسید.» این گام مهم، بستر را برای اقدامات بعدی از جمله متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فراهم آورد.

فرآیند متناسب‌سازی و جزئیات احکام جدید

مدیرعامل صندوق هما در خصوص فرآیند تصویب و اجرای متناسب‌سازی حقوق گفت که برای این منظور، نیاز به جدول امتیازات گروه‌های ۲۰ گانه شاغلین شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بود. به دلیل تنوع گسترده و تغییرات عناوین شغلی در شرکت “هما”، این امر به سادگی میسر نشد. در نهایت، با تشخیص و ابلاغ مشترک سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه کشور، محاسبه و تصویب جداول امتیازی بر عهده هیئت امنای صندوق هما (هیئت مدیره صندوق بازنشستگی کشوری) گذاشته شد.

شمسایی‌نیا توضیح داد: «هیات امنای صندوق با جدول امتیازات پیشنهادی صندوق هما که با تشکیل کارگروه مشترک با کانون بازنشستگان هما انجام شده بود و شامل دو ترمیم اخیر حقوق کارکنان شرکت هما می‌شد، موافقت کرد و آن را ابلاغ نمود.»

وی همچنین اعلام کرد که احکام افزایش حقوق بر اساس مفاد آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی صادر شده است: معادل ۴۰ درصد مابه‌التفاوت از ابتدای سال ۱۴۰۳ و ۷۰ درصد از ابتدای سال ۱۴۰۴ با اعمال ضریب افزایش سنواتی. این احکام در سامانه آنلاین صندوق هما قابل مشاهده است. علاوه بر این، برای افرادی که مبلغ متناسب‌سازی حقوق آنها زیر یک میلیون تومان بود، بر اساس مصوبه هیئت وزیران، مابه‌التفاوتی تا سقف یک میلیون تومان به عنوان کمک معیشتی در نظر گرفته شده است.

پرداخت معوقات ایثارگران و مدیریت دارایی‌های صندوق

مدیرعامل صندوق هما به موضوع معوقات مزایای ایثارگران نیز اشاره کرد و گفت: «با مذاکرات انجام شده میان مدیران صندوق هما و شرکت هما، معوقات ناشی از همسان‌سازی سال ۱۳۹۹ که از محل منابع شرکت هما تا پایان سال ۱۴۰۳ تأمین و پرداخت شد، اکنون از ابتدای سال ۱۴۰۴ تأمین اعتبار لازم برای پرداخت توسط صندوق هما صورت پذیرفته است.» احکام اصلاحی این افراد نیز طبق ضوابط، به زودی صادر و بارگذاری خواهد شد.

شمسایی‌نیا در پایان به اقدامات انجام شده برای افزایش بهره‌وری سرمایه‌گذاری‌های صندوق در شرکت‌های تابعه و املاک اشاره کرد و تأکید کرد: «تراز مالی اخیر شرکت‌های تابعه هما نشان‌دهنده افزایش درآمد و تعدیل هزینه‌های غیرضرور است. برخلاف گذشته، در ایام اخیر حتی یک ملک از دارایی‌های ثابت صندوق هما فروخته نشده و نهایت تلاش ما برای حفاظت و صیانت از اموال و دارایی‌های ذینفعان صندوق به کار گرفته شده است.» این اقدامات نشان از رویکرد جدید صندوق در حفظ و افزایش سرمایه‌های بازنشستگان دارد

مجله خبری آریا کارگو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *