عاون سازمان هواپیمایی کشوری امروز اعلام کرد که مجموع ۶۰۰۰ میلیارد تومان بلیت هواپیما لغو شده است. وی افزود: از این میزان، بهای حدود ۸۰۰ هزار بلیت به مسافران بازگردانده شده، اما بهای نزدیک به ۳۹ هزار بلیت همچنان باقی مانده است که این رقم قابل توجهی محسوب می‌شود.

جزئیات استرداد بلیت‌ها و دلایل معوقات

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایسنا، سید حمیدرضا صانعی، معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری، درباره وضعیت استرداد وجوه مسافرانی که پروازهای آن‌ها لغو شده است، اظهار داشت: “موضوع بازپرداخت بلیت پروازهای لغوشده از همان روزهای نخست توسط شرکت‌های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی با جدیت پیگیری شد. در مجموع، ۱۲ هزار و ۲۹ پرواز و ۸۳۹ هزار و ۳۸۸ فقره بلیت به ارزش ۶۰۰۰ میلیارد تومان تحت تأثیر قرار گرفتند. شرکت‌ها این بلیت‌ها را پیش‌تر فروخته و وجوه آن را صرف هزینه‌های مختلف کرده بودند.”

او افزود: “با این وجود، به منظور جلوگیری از ناراحتی بیشتر مردم در آن ایام، شرکت‌های هواپیمایی از همان ابتدا تمام تلاش خود را برای تأمین اعتبار و استفاده از منابع دیگر به کار گرفتند تا وجوه بلیت این پروازها را به مسافران بازگردانند.”

صانعی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، تصریح کرد: “بر اساس پایش‌های انجام‌شده، بهای حدود ۸۰۰ هزار بلیت به مردم مسترد شده است. با این حال، بهای حدود ۳۹ هزار بلیت دیگر همچنان باقی مانده که رقم کمی نیست.” وی دلایل عدم بازپرداخت این موارد را به دو بخش تقسیم کرد: “بخشی مربوط به آژانس‌هایی است که به دلیل مشکلات مالی و مسائل مربوط به سامانه‌های بانکی هنوز نتوانسته‌اند فعالیت خود را از سر بگیرند و با مردم ارتباط برقرار کنند. بخش دیگر نیز مربوط به درخواست خود مسافران است که به جای استرداد وجه، تمایل به جایگزینی پروازهای دیگر دارند. با وجود این مسائل، ما کماکان پیگیر هستیم تا تمامی این موارد انجام شود و رضایت مردم حاصل گردد.”

آخرین وضعیت فرودگاه‌های کشور

معاون سازمان هواپیمایی کشوری همچنین به وضعیت فعلی فرودگاه‌های کشور اشاره کرد و گفت: “تمامی فرودگاه‌های کشور و کلیه سامانه‌های ناوبری و زیرساخت‌های غیرنظامی در حوزه صنعت هوانوردی با ظرفیت کامل گذشته فعال هستند و هیچ مشکلی وجود ندارد.” او به ترمیم سریع فرودگاه‌های آسیب‌دیده اشاره کرد و افزود: “فرودگاه‌های تبریز و اصفهان که آسیب جدی دیده بودند، با تلاش همکارانمان در کمتر از ۱۰ روز عملیاتی شدند و باندهای آن‌ها احیا گردید.”

در پاسخ به این پرسش که کدام فرودگاه‌های کشور در حوادث اخیر دچار خسارت شده‌اند، صانعی توضیح داد: “چهار مورد حمله به بخش غیرنظامی گزارش شده است که مطابق قوانین بین‌المللی، به سازمان هواپیمایی کشوری بین‌المللی گزارش داده‌ایم. این موارد باید به عنوان مداخلات غیرقانونی کشور متخاصم ثبت شوند. دو باند فرودگاه تبریز آسیب جدی دید که ترمیم شد. فرودگاه اصفهان نیز دچار آسیب شد که آن هم احیا گردید. همچنین، یکی از سامانه‌های راداری آسیب دید و یکی از فرودگاه‌های بخش خصوصی در آبیک قزوین نیز دچار خسارت شد که حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان خسارت به آن وارد آمد و اموال مردم نیز از بین رفت.”

فرودگاه مهرآباد با ظرفیت کامل فعال است

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری در ادامه تأکید کرد: “فرودگاه مهرآباد در بخش غیرنظامی هیچ آسیبی ندیده و در حال حاضر با ظرفیت کامل در حال فعالیت است.”

وی در پایان به تنها محدودیت فعلی اشاره کرد و گفت: “در حال حاضر فقط محدودیت زمانی پروازها وجود دارد که در تمامی فرودگاه‌های غرب کشور اعمال می‌شود. این محدودیت از ساعت ۵ صبح تا ۱۸ بعدازظهر است و پروازها در این بازه زمانی انجام می‌شوند.”

آریا کارگو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *