مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) از انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار جهت احداث بزرگترین مگاترمینال بار ایران در این شهر فرودگاهی خبر داد و اعلام کرد که عملیات اجرایی این پروژه به زودی آغاز خواهد شد.

سعید چلندری در جریان بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون پروژه‌های سرمایه‌گذاری، روند اجرای فاز دو، منطقه آزاد، هسته پیشران شهر فرودگاهی و مرکز تعمیر و نگهداری هواپیما، این خبر را اعلام کرد.

در ابتدای این بازدید، اعضای کمیسیون عمران از شهر تجهیزات پزشکی واقع در منطقه آزاد این مجموعه که در بهمن ماه ۱۴۰۳ با حدود ۳۰ پروژه به بهره‌برداری رسیده بود، دیدن کردند. این شهر در زمینی به مساحت ۹۴ هکتار در جنوب شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) احداث شده و شامل مراکز بهداشتی و درمانی است که خدمات کامل پزشکی را به بیماران ایرانی و بین‌المللی ارائه خواهد داد. موقعیت این مجموعه در منطقه آزاد تجاری، دسترسی آسان برای بازدیدکنندگان خارجی و رونق گردشگری سلامت را تسهیل می‌کند.

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) همچنین از اعضای کمیسیون عمران درخواست کرد تا در خصوص تخصیص سهمیه کالاهای تجاری به منطقه آزاد این شهر فرودگاهی از طریق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد رایزنی و مساعدت لازم را مبذول دارند.

در ادامه، اعضای کمیسیون عمران از روند اجرای فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بازدید کردند. چلندری در این بازدید با اشاره به قرارداد ۲.۵ میلیون یورویی برای به‌روزرسانی این فاز، از آغاز عملیات اجرایی در سه جبهه خبر داد. وی اعلام کرد که حدود ۳ کیلومتر از باند فرودگاهی فاز ۲ آماده‌ی آسفالت‌ریزی است و تونل اتصال کارگو به منطقه آزاد و مرکز تعمیر و نگهداری هواپیما نیز در راستای اقدامات زودهنگام احداث شده است.

چلندری با اشاره به محدودیت‌های مالی در ساخت فاز ۲، از دستور مساعد دکتر صادق برای به‌روزرسانی پروژه‌ها و انجام اقدامات لازم قدردانی کرد. وی افزود که قرارگاه خاتم‌الانبیا تاکنون معادل ۵۰۰ میلیارد تومان در این فاز فعالیت کرده است و برای تکمیل باند ترمینال ۲، حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالی مورد نیاز است تا ظرف ۱.۵ سال به بهره‌برداری برسد.

وی همچنین با بیان اینکه ۸۲ درصد سفرهای عتبات عالیات از شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) انجام می‌شود، بر ضرورت اختصاص یک باند اختصاصی به «ترمینال سلام» تاکید کرد.

در جریان بازدید از منطقه آزاد شهر فرودگاهی، چلندری از تعیین ۱۵۰۰ هکتار به عنوان منطقه آزاد و ۲۵۰۰ هکتار به عنوان منطقه ویژه اقتصادی در این شهر فرودگاهی خبر داد و گفت که ۱۰۷ هکتار از ۲۴۰ هکتار منطقه آزاد تجاری آماده شده است. وی همچنین به احداث ۵ کیلومتر تونل تاسیسات زیرزمینی و بزرگترین شهر طلا در کشور در این منطقه اشاره کرد و درآمد سالانه ۶ میلیارد دلاری گمرک منطقه آزاد شهر فرودگاهی را که به خزانه واریز می‌شود، از دیگر اقدامات مهم برشمرد.

چلندری از ساماندهی نمایندگان شرکت‌های پست کالا و تکمیل ساختمان گمرک ظرف ۸۸ روز به عنوان دیگر دستاوردهای این مجموعه یاد کرد.

در بازدید از مرکز تعمیر و نگهداری هواپیما در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، چلندری از انعقاد قرارداد با یک شرکت هواپیمایی برای احداث یک آشیانه مدرن تعمیر و نگهداری هواپیماهای بویینگ و ایرباس در قالب B.O.T و همچنین قراردادی دیگر با شرکت دانش‌بنیان ویستا توربین برای ایجاد مرکز تحقیق، نوآوری و تعمیرات قطعات هوایی خبر داد. وی تاکید کرد که این مرکز ضمن کاهش وابستگی به خدمات خارجی، امکان ارائه خدمات فنی و مهندسی به شرکت‌های خارجی را نیز خواهد داشت.

رئیس هیئت مدیره شهر فرودگاهی با اشاره به واگذاری تمامی امور به بخش خصوصی، از سرمایه‌گذاری بالغ بر ۲۵۰ همت توسط این بخش در طول سه سال اخیر در شهر فرودگاهی خبر داد.

چلندری ضمن تشکر از اعضای کمیسیون عمران و مجلس شورای اسلامی برای تصویب اجازه اخذ ۱۰ یورو عوارض خروج مسافران، اعلام کرد که از این محل ۱۹.۷ میلیون یورو درآمدزایی شده که صرف سرمایه‌گذاری و نگهداری زیرساخت‌های فرودگاهی شده است.

در این بازدید، سعید رسولی معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی و سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی، علی اصغر یوسف نژاد معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزیر راه و شهرسازی و حسین پور فرزانه معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز حضور داشتند.

اریا کارگو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *