مدیرعامل فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با اشاره به استقلال توسعه این فرودگاه از تحریم‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر، از احتمال از سرگیری پروازهای شرکت‌های هواپیمایی اروپایی و افزایش پروازهای ترانزیتی در صورت توافق با کشورهای خارجی خبر داد.

سعید چلندری، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام، در خصوص جذب سرمایه‌گذاران خارجی جدید و توسعه شبکه پروازی در صورت توافق احتمالی با آمریکا، اظهار داشت: در شرایط کنونی و تحت تحریم‌ها نیز، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در فرودگاه امام انجام شده که ۵۰ هزار میلیارد تومان آن به بهره‌برداری رسیده است و بخشی از این سرمایه‌گذاری‌ها توسط شرکت‌های خارجی صورت گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه توسعه فرودگاه امام به شرایط بین‌المللی گره نخورده و در طول این سال‌ها از تمامی ظرفیت‌های داخلی برای پیشرفت آن استفاده شده که نتیجه آن همین حجم سرمایه‌گذاری بوده است، افزود: توانمندی داخلی در سرمایه‌گذاری بخش فرودگاهی، به‌ویژه در بخش‌های فنی، کمتر از شرکت‌های خارجی نیست و در دوران سخت تحریم‌ها نیز از همین توان داخلی بهره برده‌ایم.

چلندری با اشاره به اینکه حتی در شرایط تحریم نیز پروژه توسعه فرودگاه امام کلید خورده است، گفت: در صورت توافق و رفع تحریم‌ها، اولویت همچنان با توان داخلی کشور خواهد بود.

مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام در ادامه تصریح کرد: اما در صورت حصول توافق، اتفاق مثبتی که رخ خواهد داد، افزایش تعداد پروازهای فرودگاه امام و بازگشت شرکت‌های هواپیمایی اروپایی به شبکه پروازی کشورمان خواهد بود که این امر منجر به افزایش درآمدهای فرودگاه‌های ایران خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه توافقات پروازی بین کشورها دوسویه است و برطرف شدن مشکل پرواز ایرلاین‌های ایرانی به اروپا نیز از نتایج توافق خواهد بود، تأکید کرد: اگر برای مثال ایرفرانس به ایران پرواز داشته باشد، شرکت‌های هواپیمایی ایرانی نیز می‌توانند به اروپا پرواز کنند و مجوزهای فرکانس پروازی بین کشورها متقابل است.

چلندری با اشاره به برنامه‌های احیا و تقویت ترانزیت هوایی از فرودگاه امام در صورت توافق، اظهار داشت: در جریان برجام، مذاکرات خوبی با شرکت DHL انجام شد و در صورت توافق و رفع تحریم‌ها، اجرای برنامه ترانزیت هوایی با همکاری این شرکت‌های خارجی از اولویت‌های صنعت هوانوردی کشور خواهد بود.

مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی حضرت امام در خصوص وضعیت شرکت هلندی ناکو، مشاور طرح توسعه فرودگاه امام در دوران برجام، گفت: ناکو حذف نشده و همکاری این شرکت با فرودگاه امام قطع نشده است، بلکه در این مدت به دلیل عدم توجیه پرداخت دلاری به شرکت خارجی، همکاری با ناکو در وضعیت تعلیق (استندبای) قرار گرفته است. اما در صورت حصول توافق، از ناکو برای نظارت بر روند توسعه فرودگاه امام فعالانه استفاده خواهد شد.

آریا کارگو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *